“Në 2020 nuk cenohen Rama, Basha dhe Meta”, Minxhozi: Ndryshimi vjen nga drejtësia

#NËRADAR


Analisti Skënder Minxhozi u shpreh në “Real Story” të gazetarit Sokol Balla, se gjatë vitit 2020 në Shqipëri nuk do të cenohet pushteti i Kryeministrit Edi Rama, kreut të opozitës Lulzim Basha dhe nuk do të cenohet as mbiemri “Meta” në LSI. Megjithatë, për Skënder Minxhozin e vetmja dritë në fund të tunelit është vënia në funksion e institucioneve të reja politike. Sipas Minxhozit, kasta aktuale politike nuk ka fuqi për të bërë ndryshimin.

“Kur analizojmë vetëpastrimin e partive politike shqiptare, unë mendoj që gjatë 2020 duhet t’i përgjigjemi tre pyetjeve të thjeshta. A do të cenohet pushteti i Ramës? A do të cenohet pushteti i Bashës dhe a do të cenohet mbiemri Meta? Përgjigja ime është jo. Ndaj kjo më jep të kuptoj se proceset e reja politike shtetformuese, si ndryshimi i Kodit Zgjedhor, etj”, tha Minxhozi


“Unë jam i bindur se opozita me një imponim më të fortë se sa ky, opozita do të kishte një rezultat më të madh, ku në këtë emergjencë të madhe jo ti jepte dorën Ramës, por të ballafaqonte idetë. Në kushtet ku ndodhemi, unë them se drita në fund të tunelit është ajo që ka qenë në fund të vitit 2014. Ngritja e institucioneve të reja të drejtësisë janë i vetmi element i ri që janë futur në Shqipëri. Ky faktor do të jetë e vetmja dritë në fund të tunelit. Kasta politike shqiptare nuk ka fuqi për ndryshim”, tha Minxhozi. /Realstory.al/
Skip to toolbar