Negociatat me ‘Rithemelimin’, Çuçi: Ka një sërë ligjesh që duhen miratuar me 84 vota

Më të fundit


Në mbledhjen e Konferencës së Kryetarëve, kreu i Grupit Parlamentar Socialist e cilësoi një sinjal të mirë pjesëmarrjen e opozitës për t’u rikthyer në normalitet. Teksa ka rënë dakord për ngritjen e dy komisioneve hetimore, Bledi Çuçi ka thënë se kjo e drejtë kushtetuese nuk i është mohuar opozitës.

“Sa i takon ngritjes së komisioneve hetimore ky ka qenë një pseudo-konflikt. Kërkesa duhet bërë sipas ligjeve dhe vendimit të Gjykatës Kushtetuese. Kemi qenë të qartë për përshtatjen e objekteve të komisioneve hetimore. Nëse ne rregullojmë objektet e kërkesave për komisionet hetimore siç e kërkon ligji, ne jemi të hapur për të diskutuar, ka thënë Çuçi.


Më tej ai çmoi rolin e opozitës në Parlament duke përmendur që duhen edhe votat për ligjet me shumicë të cilësuar, siç është amnistia penale e mbetur peng që prej muajit dhjetor për shkak të kaosit.

“Ka një sërë ligjesh që duhen miratuar me një shumicë të cilësuar siç është amnistia penale, por edhe ligje të tjera që lidhen edhe me rrugën e integrimit në BE e jo vetëm. Kështu që përfshirja e opozitës është e rëndësishme për të pasur një produkt të mirë në finale”, tha Çuçi.
Skip to toolbar