Nën akuzë për komplot, Trump deklarohet i pafajshëm: Ditë e trishtë për Amerikën!

BOTA


Ish-presidenti amerikan Donald Trump është deklaruar i pafajshëm në një gjykatë në Uashington DC në lidhje me akuzat ndaj tij për komplot për të përmbysur humbjen e tij në zgjedhjet e vitit 2020.

Gjatë një gjykimi të shkurtër, ai foli me zë të ulët për të konfirmuar deklarimin e tij të pafajësisë, emrin dhe moshën dhe se ai nuk ishte nën ndikimin e ndonjë substance.

Ai më vonë u tha gazetarëve se rasti ishte “persekutim i një kundërshtari politik”.

“Sot është një ditë e trishtuar për Amerikën. Një persekutim është duke u zhvilluar kundër meje, një persekutim i kryer nga një kundërshtar politik kundër dikujt që është përpara në votime. Ne nuk mund të lejojmë që kjo të ndodhë,” tha Trump pas daljes nga gjykata.

Kjo shënon paraqitjen e tretë të ish-presidentit në katër muaj si i pandehur për krime.

Ndaj ish-presidentit Trump rëndojnë 4 akuza që janë; komplot për të mashtruar SHBA-në, komplot për të penguar një procedurë zyrtare, pengimi i një procedimi zyrtar dhe komplot kundër të drejtave të qytetarëve

Gjyqtarja e Magjistraturës Moxila Upadhyaya caktoi seancën e radhës për 28 gusht dhe urdhëroi ish-presidentin të mos diskutonte çështjen e tij me askënd që mund të konsiderohet dëshmitar, përveç respektimit të ligjit federal dhe atij shtetëror dhe pjesëmarrjes në seancat që do të përcaktohen duke ecur përpara.

Ajo e paralajmëroi atë se mosrespektimi mund të rezultojë në një urdhër arresti, revokimin e kushteve të lirimit dhe shpërfillje të akuzave gjyqësore.

Trump hyri nga një derë e pasme e gjykatës të enjten pasdite në qendër të kryeqytetit të vendit, pak metra larg skenës së trazirave të Kapitolit të SHBA.

Rreth 1000 të pandehur të akuzuar për pjesëmarrje në sulmin e Kongresit më 6 janar 2021 janë paraqitur në të njëjtën ndërtesë gjykate.Skip to toolbar