Nobeli për Handke, Cakaj: Idetë e tij janë si të Millosheviçit

#NËRADAR


Ministri i Jashtëm në Detyrë Gent Cakaj foli në “Real Story” për Çmimin Nobel dhënë shkrimtarit austriak Peter Handke, i njohur për mbështetjen ndaj regjimit Sllobodan Milloshevic. Cakaj u shpreh se Handke është një shkrimtar politik, duke u shprehur se edhe në librat e tij mban qëndrime politike duke fajësuar shqiptarët.


“Unë mendoj se qëndrimet e Handke janë të qëllimshme për të hapur debate. Handke është një shkrimtar mirëfilli politik. Unë e kam lexuar një libër të Handke. Personazhi kryesor flet vetëm për pafajësinë e serbëve dhe thotë se fajësia e serbëve nuk është e vërtetë, duke u shprehur se mediat perëndimore janë gënjeshtare. Idetë e tij janë si të Millosheviçit, edhe te personazhi. Ideja e Milloshviçit kas qenë e viktimizimit të serbëve dhe kemi ideologji të qartë të Millosheviçi. Në roman shkruhet vetëm për serb të pafajshëm dhe jo ata që kanë kryer krime. Në këtë kuptim, letërsia e tij është apologji e regjimit të Milloshviçit”, tha Cakaj. /Realstory.al/.