OBSH: Pushtimi i Rafahut nga forcat izraelite do të shkaktojë gjakderdhje

BOTA


Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) thotë se është thellësisht e shqetësuar se një pushtim tokësor i kërcënuar izraelit në Rafah në Gazën jugore “mund të çojë në një gjakderdhje”.

“Vetëm 33 për qind e 36 spitaleve të Gazës dhe 30 për qind e qendrave të kujdesit shëndetësor parësor janë funksionale në një farë kapaciteti mes sulmeve të përsëritura dhe mungesave të furnizimeve jetike mjekësore, karburantit dhe stafit,” tha OBSH.


“Si pjesë e përpjekjeve emergjente, OBSH dhe partnerët po punojnë urgjentisht për të rivendosur dhe ringjallur shërbimet shëndetësore, duke përfshirë zgjerimin e shërbimeve dhe parapozicionimin e furnizimeve, por sistemi i prishur shëndetësor nuk do të ishte në gjendje të përballonte një rritje të viktimave që do të shkaktonte një pushtim në Rafah”, thuhej ndër të tjera në një deklaratë./abcnews.al
Skip to toolbar