Opozita protestë marshim deri në mesnatë, policia i jep dy orë leje

AKTUALITET


Opozita zhvillon të dielën pasdite protestën e saj të shtatë kombëtare. Protesta do të nis në orën 19:00 ndërsa mediat televizive raportojnë se PD ka kërkuar leje në policë për zhvillimin e saj deri në mesnatë.

PD ka kërkuar të zhvillojë një protestë marshim, por duket se policia e ka refuzuar këtë kërkesë duke u dhënë leje 2 orë dhe vetëm para godinës së Kryeministrisë tek bulevardi “Dëshmoret e Kombit”.


Protestat marshim të mëparshme të opozitës kanë qetë paqësore dhe janë shoqëruar me ndalimin e protestuesve përpara disa institucioneve që opozita i cilëson si të kapura nga krimi. Megjithatë nuk dihet se si do të marrë protesta e sotme, e cila sipas policisë ka leje të zhvillohet nga ora 19:00 deri në orën 21:00.

Edhe në këtë protestë pritet që efektivët blu të jenë në gadishmëri të lartë me një numër që varion nga 1300-1700 policë.

Policia do të nis bllokimi i qarkullimit në Bulevardin kryesor në orën 17:30 dhe prej orës 18:30 do të nis bllokimi edhe me akset që lidhin Bulevardin me unazën.

Kangjellat metalike, autoblindat e shpërndarjes së turmave me presion uji, ambulanca dhe zjarrfikësja do të jenë të pranishme si në çdo protestë tjetër.
Skip to toolbar