Parashikimet e Bankës për 2024, guvernatori: Inflacion 3% dhe vijim të rritjes ekonomike

AKTUALITET


Një inflacion në objektiv dhe rritje ekonomike të mëtejshme. Këto janë parashikimet që kreu i Bankës Qendrore rendit si të rëndësishme për vitin 2024.

Në mbledhjen e përvitshme me mediat, Gent Sejko tha se sfidë ka qenë mbajta e inflacionit pranë objektivit, si rezultat ai i kursit të këmbimit, por dhe mosrritjes së çmimit të energjisë.


Teksa vitin 2024 e konsideron një vit plot sfida, guvernatori tha se ekonomia shqiptare do të vijojë të qëndrojë fleksibël ndaj faktorëve ndikues.
Skip to toolbar