Plas debati në studio, Teliti-ministres: Jeni në siklet! Denaj ironizon: Gatimet me erëza janë të vështira…(VIDEO)

AKTUALITET


Ndërsa biseda ishte e fokusuar tek ekonomia dhe ndihma e qeverisë Rama gjatë pandemisë për qytetarët e bizneset, shefi i kabinetit të PD-së, Dorian Teliti u kap disa herë me ministren e Financave, Anila Denaj në emisionin “Real Story” në News24.

Ndërsa ministrja e ftoi të dëgjonte shifrat, pasi ato flisnin vetë më mirë, Teliti akuzoi se ndihmat e qeverisë kanë qënë të pamjaftueshme gjatë pandemisë.


DEBATI NE STUDIO

Anila Denaj: Ne do flasim për ekonomi të forta që lidhen nga struktura dhe formalizimi. Ndër vite kemi pasur informalitet. S’mund të goditet masa e qeverisë se personat në të zezë nuk kanë marrë mbështetje. Si e shpjegoni ju rritjen e depozitave të konsumit? Goditja tek njerëzit me të ardhura më të vogla thoni ju. Jo. Me paketat tona u synua që 40% e këtyre familjeve të mos binte në varfëri. Shifrat e 2020 janë me statistike. E ka harrur kohën kur ka qënë sekretar i përgjithshëm i Ministrisë së Financave

Dorian Teliti: Shprehu…

Anila Denaj: Unë do shprehem po t’i ruaj durimin…

Dorian Teliti: Ta lashë pra, ta lashë, fol me shifra…

Anila Denaj: Po ruaj durimin se do të duhet. Një zyrtar flet me statistika

Dorian Teliti: A ti marrim me radhë?

Anila Denaj: S’kam mbaruar akoma zoti Teliti…Së pari flasim për krahasime në ekonomi. 19 mld lekë është shtyrja e tatim fitimit për bizneset, kjo nuk mund të thuhet si masë e marrrë? 

Dorian Teliti: Vetëm po sulmon zonja Denaj, jeni në siklet po më vjen keq për ju! Mos e kaloni në personale ta mbajmë politike…

Anila Denaj: Ekzakt me shifra, gatimet me erëza janë të vështira për ta ruajtur me shifra. Zoti Teliti 300 mijë individë morën një pagë, që në atë periudhë ishte një ndihmë.
Skip to toolbar