Publikohet lista e zgjedhësve, 3.5 milionë shqiptarë kanë të drejtë vote

AKTUALITET


Ministria e Brendshme ka publikuar sot listën përfundimtare të zgjedhësve për zgjedhjet e 30 qershorit. Sipas listës kanë të drejtë për të votuar në këto zgjedhje gati 3.5 milionë shqiptarë, ndërsa 132 mijë prej tyre votojnë për herë të parë.

Ministria e Brendshme njofton se lista e zgjedhësve është përmirësuar ndjeshëm, krahasuar me atë të vitit 2015 dhe 2017. Janë hequr nga lista dublikatet, emrat e personave mbi 100 vjeç si dhe emrat e personave që vujanë dënimet në burgje në bazë të ligjit për dekriminalizimin.


 “Nga të dhënat e gjeneruara nga Drejtoria e Përgjithshme e Gjendjes Civile të drejtën e votës e kanë 3,536,015 shtetas shqiptarë, ndër ta, 132.788 zgjedhës votojnë për herë të parë; 51 % e zgjedhësve janë meshkuj dhe 49 % femra.

Për herë të parë u arrit të zbardheshin adresat e sakta për rreth 285 mijë zgjedhës, të cilët në vend të adresës së vlefshme kishin kodet 999, 888 dhe 000 në listën zgjedhore, duke i eleminuar këto kode.

Në listën e përditësuar janë hequr dublikimet dhe votuesit mbi 100-vjeçarë, si dhe emrat e personave që vuajnë dënimin në burgje, sipas përcaktimeve të ligjit, në kuadër të ‘Dekriminalizimit’.

I gjithë procesi i hartimit të Listës Përfundimtare të Zgjedhësve është kryer nën mbikëqyrjen e auditëve teknicienë të KQZ-së, të cilët kanë pasur akses të plotë në çdo etapë të këtij procesi”, njofton ministria e Brendshme.
Skip to toolbar