Qëndrimi i Greqisë për Shqipërinë? Rama: Optimist që ky ngërç do të kapërcehet

AKTUALITET


Kryeministri i vendit, Edi Rama, lidhur me qëndrimin e Greqisë për Shqipërinë, shprehet optimist se ngërçi në hapjen e kapitujve do të kapëcehet. Në një konferencë për mediat, kryeministri Rama ka thënë se Shqipëria do të jetë gati për BE-në shumë më shpejt se BE-ja të jetë gati për Shqipërinë.

Edi Rama: Ka pasur një keqkuptim që lidhet me natyrën teknike të funksionimit të procesit. Këshilli Europian nuk merr vendim lidhur me këtë, ngarkon konferencën apo mbledhjen e ambasadorëve të vendeve anëtare që ditët e ardhshme të procedojnë nga pikëpmaja formale lidhur me të gjitha vendet bazuar dhe në raportin e progresit dhe në indikacionet e Këshillit Europian.


Pra, unë mbetem optimist që ky ngërç do të kapërcehet, por mbetem i po të njëjtës bindjes se kapëcehet apo jo ky ngërç, se Shqipëria, praktikisht nuk vonohet asnjë ditë sepse ne do të bëjmë detyrat tona dhe kemi në dorë një instrument të jashtëzakonshëm, të cilin ja kam shpërndarë miqve të familjes evropiane bashkë me një urim nga Shqipëria. Ne do të jemi gati për BE-në shumë më shpejt se BE-ja të jetë gati për ne.




Skip to toolbar