Qeveria e Sllovenisë njeh shtetin palestinez, votohet të martën në parlament

BOTA


Nga 27 shtetet anëtare të Bashkimit Evropian, Suedia, Qiproja, Hungaria, Republika Çeke, Polonia, Sllovakia, Rumania dhe Bullgaria kanë njohur tashmë një shtet palestinez. Malta ka treguar se mund të pasojë së shpejti.

Britania dhe Australia kanë thënë se po konsiderojnë gjithashtu njohjen, por Franca ka thënë se koha nuk ka ardhur ende.


Gjermania pajtohet me SHBA-në, aleatin më të vendosur të Izraelit, duke refuzuar një qasje të njëanshme dhe duke këmbëngulur se një zgjidhje me dy shtete mund të arrihet vetëm përmes dialogut.

Të martën, parlamenti i Danimarkës votoi një projektligj për njohjen e një shteti palestinez./abcnews.al
Skip to toolbar