Rama bën premtimin: Do rikthejmë aeroportin e Korçës

Më të fundit


Kryeministri Edi Rama u ka premtuar banorëve në Korçë, se do të ndërtojë stadiumin “Skënderbeu” dhe do të ketë një aeroport të vogël turistik që do të ndihmojë të rrisë edhe më shumë fluksin e turistëve dhe do të plotësojë kornizën e këtij qyteti të bukur.

“Duhet të rikthejmë për Korçën aeroportin. Sot që flasim kemi një kantier në Kukës, aeroporti i Kukësit është në ndërtim. Në aeroportin e Vlorës kemi hasur disa probleme me palën tjetër megjithatë kemi avancuar dhe me padiskutim do të rifillojmë ndërtimin. Jemi në proces për të hapur rrugën për aeroportin e Sarandës. Dhe në Korçë ku uleshin avionët e vegjël në 1924, dhe ku ka një fluks turistësh që rritet, është e domosdoshme që të bëhen të paktën dy gjëra: E para një zonë e re turistike dimërore për skitë sepse mundësitë janë fantastike dhe një zonë turistike e klasit të lartë për Korçën ka ardhur koha të ndërtohet, e dyta edhe një aeroport i vogël turistik plotëson kornizën e këtij qyteti të një turizmi qytetar.” –tha Rama

Skip to toolbar