Rama për marrëdhëniet me Kinën: S’kemi përfituar asnjë investim, por s’dalim nga iniciativa kineze 17+1

Më të fundit


Kryeministri Edi Rama gjatë një konference për mediat bashkë me kancelarin gjerman Olaf Scholz është pyetur edhe për marrëdhëniet diplomatike të Shqipërisë me Kinën.

Rama tha se Shqipëria nuk ka ndërmend të largohet nga nismat e përbashkëta ekonomike me Kinën, edhe pse nuk ka përfituar prej tyre.


‘Shqipëria ka mbajtur një qëndrim të qartë publik madje duke bërë edhe thirrje më të gjitha vendet  e Rajonit për të zgjedhur një alternativë për 5G dhe faktikisht e kemi bërë shumë kohë më parë.

Në këtë aspekt nuk kemi asnjë problem. Ne jemi pjesë e formatit 17+1 dhe nuk kemi ndërmend që të largohemi edhe pse Shqipëria është vendi që nuk ka përfituar as edhe një investim dhe nuk e di se ku e bazoni këtë bashkëpunim të ngushtë me Kinën. Për arsye historike bashkëpunimi është fare normal.

Ideja që ne të largohemi nga forumi për të mbajtur qëndrim për çfarëdo arsye më duket një ide e gabuar. Vendet demokratike që besojnë tek dialogu janë ato që duhet të japin shembullin, pasi ne e kemi kaluar një kohë me një regjim që gati si fliste askujt. Komunikimi duhen të jetë gjithmonë dhe me këdo.’- tha Rama.
Skip to toolbar