Rama takime në Bruksel me Komisionerin për Zgjerimin dhe atë të Bujqësisë

Më të fundit


Kryeministri Edi Rama ndodhet në Bruksel ku ka planifikuar takime me disa komisionerë evropiane.

Takimin e parë kryeministri Rama e ka planifikuar me komisionerin për zgjerimin Oliiver Varhelyi. Në këtë takim temë e bisedës është publikimi i progres raportit vjetor nga Komisioni Evropian më datë 7 Nëntor.


Varhelyi pritet të japë rekomandim pozitiv që Bashkimi Europian të hapë kapitujt apo grup kapitujt e parë të bisedimeve me Shqipërinë për çështjet themelore brenda fundit të këtij viti.

Vendimi përfundimtar për këtë çështje u takon vendeve anëtare, që duhet të shprehen në unanimitet.

Gjatë kësaj periudhe palët kanë vijuar më të ashtuquajturin proces i “screening”, një ballafaqim analitik i përputhshmërisë së legjislacionit shqiptar me atë europian.

Po ashtu kryeministri Rama dhe ministrja e bujqësisë Anila Denaj do të takohen edhe me komisionerin evropian për bujqësinë.
Skip to toolbar