Rama uron hebrenjtë për ditën e Hanukkah: Kohë për të reflektuar mbi mrekullinë e besimit

AKTUALITET


Kryeministri Edi Rama ka uruar hebrenjtë në Shqipëri, në të gjithë botën dhe në Izrael për ditën e Hanukkah. Në një postim në rrjetet sociale kreu i qeverisë shqiptare shprehet se kjo është një kohë për të reflektuar mbi mrekullinë dhe forcën e besimit.

“Ndërsa dritat e Hanukkah ndriçojnë shtëpitë dhe zemrat, unë i dërgoj përshëndetje dhe bekime të përzemërta komunitetit hebre në Shqipëri dhe anembanë globit, dhe veçanërisht atyre në Shtetin e Izraelit. Hanukkah, Festivali i Dritave, feston triumfin e dritës mbi errësirën, të spiritualitetit mbi materializmin dhe të lirisë mbi shtypjen. Është një kohë për të reflektuar mbi mrekullinë e Makabenjve dhe forcën e qëndrueshme të besimit”.


Në mesazhin e tij Rama u uron atyre unitet dhe qëndrueshmëri.

“Lërini qirinjtë Hanukkah të sjellin shpresë dhe dritë në jetën e të gjithë njerëzve hebrenj dhe shkëlqimi i tyre u kujtoftë të gjithëve unitetin dhe qëndrueshmërinë që përcaktojnë shpirtin njerëzor. Chag Hanukkah Sameach”, shkruan Rama.

Hanukkah është një festival hebre që përkujton rimëkëmbjen e Jerusalemit dhe përkushtimin. Hanukkah festohet për tetë netë dhe ditë duke filluar nga dita e 25-të e Kislev sipas kalendarit hebraik, i cili mund të ndodhë në çdo kohë nga fundi i nëntorit deri në fund të dhjetorit në kalendarin Gregorian. Festivali shihet duke ndezur qirinjtë e një shandani me nëntë degë, të quajtur zakonisht menorah ose hanukkiah.
Skip to toolbar