Refugjatët në Shqipëri/ Rama për “Rete 4”: Për çfarë Guantanamo flasin?! Ne respektojmë dinjitetin e njerëzve

Më të fundit


Kryeministri Edi Rama ishte I ftuar nbë Rete 4, në një lidhje live nga Parisi ku ndodhet për konfrerencen e donatoreve në ndihme të Gazës, duke iu përgjigjur interesit të mediave italiane për marrëveshjen e firmosur me Melonin për ngritjen ne Shqiperi të kampeve te përkohëshme të emigranteve.

Rama tha se nuk e priste gjithë këtë bujë për marrëveshjen e nënshkruar.


  “Më bën të ndihem pak keq – thotë ai në Rete 4 – fakti që kjo është një marrëveshje e bërë siç bëhet mes shteteve të Bashkimit Evropian. Fakti qe ne kete rast Shqipëria nuk është shtet i BE-së do ta bënte marrëveshje hapjen e një Guantanamo??? Por për çfarë po flasim”.

Kryeministrin shqiptarkujtoi se qendra si ato që do të krijohen në Shqipëri, ekzistojnë edhe në vende të tjera si Greqia që është në BE por askush nuk e ka bërë të madhe këtë gjë.

 “Nuk mendoj se dikush ka ngritur alarmin për kampet e përqendrimit apo Guantanamo. Ajo me Italinë është një marrëveshje e bërë me shumë kujdes dhe respekt për ata persona që do të jenë më pas objekt i këtij operacioni. Nuk duam të bëjmë diçka që nuk respekton dinjitetin e këtyre njerëzve – shtoi Rama në lidhje direkte nga Parisi, përkundrazi, pikërisht sepse duam të respektojmë dinjitetin e këtyre njerëzve. Ne kemi qenë shumë të kujdesshëm me numrat, metodologjine qe do te ndiqet”.

Kryeministri shqiptar më pas sqaroi se në qendra nuk do të ketë “vetëm meshkuj”, pasi përjashtimi prek vetëm të miturit dhe gratë shtatzëna dhe shpjegoi se “ekspertë italianë dhe shqiptarë kanë punuar për marrëveshjen nga të gjitha këndvështrimet dhe gjithashtu nga këndvështrimi i së drejtës ndërkombëtare.
Skip to toolbar