REZULTATET / Nga Von der Leyen tek Scholz, kush fitoi e kush humbi në zgjedhjet për PE

BOTA


Pas zgjedhjeve të së dielës për Parlamentin Evropian, rezultatet e para të sondazheve treguan një dominimi të partive të ekstremi të djathtë, ndërsa të gjelbërit dhe liberalët patën një natë të ashpër.

Presidenti francez Emmanuel Macron mori një goditje të fortë, duke e ccuar vendin ne zgjedhje te parakohshme.


Macron shpërndau menjëherë parlamentin kombëtar pasi partia e tij u rendit e dyta, ndërsa e para ajo e Marine Le Pen, dhe shpalli zgjedhje të reja mw 30 qershor dhe me 7 korrik.
Skip to toolbar