Sërish probleme në kanalin e Suezit

BOTAKanali i Suezit ka sjellë sërish probleme për trafikun ndërkombëtar të anijeve. Një cisternë nafte iu fik motori dhe shkaktoi ngadalësim të trafikut të anijeve.

Gjithsesi cisterna nuk e bllokoi trafikun dhe as e afektoi atë pasi anijet vijuan të kalonin, edhe pse disa me vonesa.


Vetëm 2 javë më parë kanali i Suezit u bllokua duke shkaktuar një kaos të trafikut të anijeve të cilat u bllokuan prej ditësh duke mos shkuar dot drejt Perëndimit dhe anasjelltas.