SHBA lëshon sanksione të reja lidhur me Iranin

BOTA


Thesari i Shteteve të Bashkuara ka lëshuar sanksione të reja në lidhje me Iranin. SHBA synon katër kompani me baza në Iran dhe Hong Kong për ofrimin e materialeve dhe teknologjisë për programet e raketave balistike dhe dronëve të Iranit dhe një firmë me bazë në Hong Kong për shitjen e mallrave iraniane.

Po ashtu gjashtë zyrtarë nga Komanda Elektronike Kibernetike e Korpusit të Gardës Revolucionare Islamike të Iranit janë sanksionuar gjithashtu për aktivitete keqdashëse kibernetike kundër infrastrukturës kritike në Shtetet e Bashkuara dhe gjetkë, thotë Thesari.


Sipas sanksioneve, të gjitha pronat që u përkasin subjekteve dhe individëve të caktuar që ndodhen në Shtetet e Bashkuara ose bien nën kontrollin e tyre janë të bllokuara. Individët ose kompanitë amerikane në përgjithësi janë të ndaluar nga transaksionet që përfshijnë pronën e atyre që janë sanksionuar.
Skip to toolbar