Shpërndau ushqime në këmbim të votave, SPAK çon për gjykim ish-zyrtarin e Kadastrës

AKTUALITET


Prokuroria e Posaçme ka mbyllur hetimet dhe ka dërguar për gjykim dosjen e Gazment Canajt, ish-zyrtarit të Kadastrës, i cili akuzohet për kryerjen e veprës penale: “Korrupsioni aktiv në zgjedhje”.

SPAK njofton se nga një e nga një dhe në unitet të provave të administruara gjatë hetimit (përgjimet telefonike dhe deklarimet e personave që kanë dijeni për veprën penale) provohet tej dyshimit të arsyeshëm të bazuar në prova se, i pandehuri Gazmend Canaj iu ka ofruar në mënyrë të drejtpërdrejtë personave të ndryshëm përfitime ekonomike që ata të votojnë në një mënyrë të caktuar, në mbështetje të subjektit politik që Gazmendi mbështeste në zgjedhjet e përgjithshme parlamentare në qarkun e Tiranës, të datës 25 prill 2021.


Canaj rezulton se ka shpërndarë ushqime dhe ka ofruar përfitime të paligjshme në kërkim të votave.
Skip to toolbar