Shtëpia e Bardhë: Nuk ka plane për të dërguar trupa amerikane në Izrael

BOTA


Nuk ka plane për të dërguar trupa amerikane në terren në Izrael, tha një zyrtar i lartë i Shtëpisë së Bardhë.

“Nuk ka asnjë qëllim apo plan për të vendosur trupat amerikane në terren në Izrael- nuk ka dëshirë izraelite për atë rezultat,” tha John Kirby, koordinatori strategjik i komunikimit i Këshillit të Sigurisë Kombëtare.

“Izraelitët e kanë bërë shumë të qartë se nuk duan trupa të huaja në tokën e tyre, se duan t’i përpunojnë vetë këto operacione dhe kanë çdo të drejtë ta dëshirojnë këtë”, shtoi ai.

Kirby përsëriti se prioriteti i parë i presidentit amerikan Joe Biden është siguria e amerikanëve jashtë vendit, “si dhe interesat tona të sigurisë kombëtare dhe ne kemi interesa të sigurisë kombëtare në të gjithë rajonin”.Skip to toolbar