Sistemi i drejtësisë dhe integrimi, Prokurori i Përgjithshëm takon Ambasadorin e BE-së

AKTUALITET


Prokurori i Përgjithshëm, Olsian Çela ka zhvilluar një takim me Ambasadorin e Bashkimit Evropian në Shqipëri, Silvio Gonzato për të diskutuar mbi çështje që lidhen me mirëfunksionimin e sistemit të drejtësisë dhe rolin e saj në procesin e integrimit.

Në takim u theksua rëndësia e ndjekjes me prioritet të rekomandimeve të BE-së si dhe mbështetja që kjo e fundit mund të sigurojë për prokurorinë. Në mënyrë të veçantë, nga ana e ambasadorit u sigurua mbështetja e delegacionit të BE-së në Shqipëri për ngritjen e sistemit të menaxhimit të çështjeve në prokurori.


Prokurori i Përgjithshëm ngriti gjithashtu shqetësimin për mungesën e infrastrukturës së përshtatshme në disa nga prokuroritë dhe gjykatat në vend si dhe mungesën e një perspektive të qartë për zgjidhjen e problemit.
Skip to toolbar