Soreca: Të gjitha palët duhet të tejkalojnë ndasitë për sa i përket integrimit

AKTUALITET


Ambasadori i BE-së në Tiranë, Luigi Soreca ka dorëzuar raportin progresin e KE-së, komisionit parlamentar të Integrimit, ndërsa bëri apel që partitë politike në Shqipëri të tejkalojnë ndasitë që kanë për sa i përket objektivit parësor që është integrimi në BE.

“Është kënaqësi që kam mundësi të takohem me komisionin e integrimin evropian. Jam i lumtur që komisioni do të ketë mundësi të shqyrtojë elementët e raportit. raporti është për tu nxjerrë masat dhe për tu zbatuar më pas elementët e nevojshëm për përmbushjen e tij.


Jam i lumtur që japim këtë rekomandim pozitiv për Shqipërinë, i cili është pa kushte, topi është në fushën e këshillit që duhet të marrë një vendim lidhur me çeljen e negociatave të Shqipërisë.

Të gjitha palët duhet të tejkalojnë ndasitë dhe të jenë në një drejtim të përbashkët sa i takon integrimit”, tha Soreca, teksa i dorëzoi raportin kryetares së komisionit, Rudina Hajdarit.
Skip to toolbar