Sot mblidhet Komisioni Hetimor për shkarkimin e Metës

AKTUALITET


Komisioni Hetimor për shkarkimin e presidentit do të zhvillojë të enjten (Sot) mbledhjen e parë. Mbledhja do të zhvillohet në orën 13:00.

Në mbledhjen e parë sipas procedurave parlamentare Komisioni do të miratojë programin e punës dhe kalendarin e punimeve si dhe do të përcaktojë ngritjen e një sekretariati teknik që do punojë edhe gjatë muajit gusht.


Gjatë muajit korrik komisioni hetimor do të zhvillojë 3 ose 4 mbledhje të tjera.

Ngritja e Komisionit Hetimor u miratua nga Kuvendi i Shqipërisë, gjatë seancës së të hënës me 101 vota pro dhe 6 kundër. 55 deputetë kërkuan shkarkimin e Presidentit Ilir Meta, me argumentin se ka shkelur rëndë Kushtetutën, me dekretin për anulimin e zgjedhjeve të 30 qershorit.

omisioni, i cili do të zgjasë tre muaj, ka në përbërje të tij  9 anëtarë, 5 nga PS dhe 4 nga opozita e re. Në krye të komisionit hetimor është kryetari i Komisionit të Ligjeve, Ulsi Manja.
Skip to toolbar