Sot, mbrojtja e ish-krerëve të UÇK! Avokatët kërkojnë pafajësi për akuzat e ngritura

KOSOVA


Sot në Hagë zhvillohet seanca e dytë gjyqësore ndaj 4 ish-krerëve të UÇK-së.

Pas parashtrimit të gjatë të akuzave nga prokurorët ndaj 4 çlirimtarëve shqiptare që mbahen në paraburgim mbi dy vite, sot është radha e mbrojtjes për të argumentuar dhe mbështetur kërkesën e klientëve të tyre për pafajësi të plotë dhe rrëzimin e akuzave të ngritura.


Gjatë ditës se djeshme Thaçi, Krasniqi, Veseli dhe Selimi thanë se është e papranueshëm qëndrimi i tyre për një kohë kaq të gjatë në paraburgim.

Ndërsa prokuroria i akuzon për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit në Kosove dhe Shqipëri gjatë viteve 1998-1999.
Skip to toolbar