Stuhia tropikale godet Meksikën, tre persona humbin jetën

BOTA


Të paktën 3 persona kanë humbur jetën nga reshjet e dendura të shkaktuara nga stuhia tropikale “Alberto”, e cila ishte efektive në Meksikë. Për shkak të rrezikut të stuhive tropikale dhe përmbytjeve, zyrtarët nga shteti i Tamaulipas njoftuan se mësimi është pezulluar.

Autoritetet thanë se reshjet e mëdha të shiut në vend për shkak të stuhisë mund të jenë shpresë për problemin e thatësirës. Zyrtarë të Mbrojtjes Civile në shtetin e Nuevo Leon njoftuan se 3 persona humbën jetën si pasojë e reshjeve të dendura të shiut.


Guvernatori i Nuevo Leon, Samuel Garcia tha se mësimi u pezullua përkohësisht dhe shërbimet e transportit publik, përfshirë metron, u ndaluan përkohësisht në rajonin e Monterrey-it.

“Gjendja e fatkeqësisë” në shtetin amerikan të Teksasit Guvernatori i Teksasit, Greg Abbott shpalli “gjendje katastrofe” në 51 rajone për shkak të stuhisë tropikale që pritet të jetë efektive në shtet. Ai tha se përmbytja e shkaktuar nga stuhia tropikale “Alberto” mund të shkaktojë humbje jete dhe prona dhe se kjo situatë “paraqet kërcënim të afërt fatkeqësie”.
Skip to toolbar