Tërmeti i 6 shkurtit, autoritetet turke procedojnë 245 persona. 84,726 objekte të dëmtuar

BOTA


Autoritetet turke kanë proceduar deri më tani 245 persona të dyshuar se kanë shkelur kodet teknike në ndërtimin e objekteve të shkatërruara nga tërmeti i 6 shkurtit. Ministri i Brendshëm Bekir Bozdag ka njoftuar se janë arrestuar 65 persona pas hetimeve të nisura nga Prokuroria e Kahramanmarasit.

Në Stamboll janë arrestuar pesë kontraktorë; Haydar Kurtar, Mesut Başkır, Hüseyin Aydın, Alâeddin Taze, Ahmet Kara dhe Özcan Çakmak.


Të hetuarit dhe arrestuarit janë nga disa rajkone si nga Osmaniye, Malatya etj., ndërkohë që të dhënat e deritanishme flasin për 84,726 objekte që kanë rezultuar të dëmtuara nga 684 000 të ekzaminuara në provincat e prekura nga tërmeti i Kahramanmarasit.

Tërmeti raportohet se ka prekur drejtpërdrejt 14 millionë njerëz në 11 provinca.
Skip to toolbar