Thaçi kritika Europës: BE po vonohet, i ka mbyllur dyert Kosovës, durimi ynë po keqpërdoret!

AKTUALITET


Në një panel me presidentin e Malit të Zi, presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ka marrë pjesë në forumin “To Be Secure” ku kanë folur për të ardhmen evropiane të vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Por presidenti i Kosovës nuk është rezervuar, ai i ka drejtuar disa kritika BE-së që vazhdon ta mbajë të izoluar Kosovën, duke mos miratuar liberalizimin e vizave.


Në një postim në Facebook, Thaçi shkruan se kjo është një padrejtësi që po i bëhet Kosovës, për vite me rradhë.

“Thelbësor në këtë kontekst është fakti që i tërë rajoni ynë po bënë përpjekje për anëtarësim në Bashkimin Evropian. Por, për t’u bërë ky rrugëtim më shpejt është e nevojshme që vetë BE-ja të mos vonohet me vendimmarrje, sepse sa më shumë që po vonohet, aq më shumë po rritet ndikimi i akterëve tjerë të padëshiruar dhe populizmi në rajonin tonë. Padrejtësia më e madhe ndaj Kosovës po vazhdon të jetë mbajtja në izolim e qytetarëve tanë dhe bllokimi i perspektives për anëtarësim në Bashkimin Evropian. Kosova nuk është duke kërkuar alternativë tjetër, përveç anëtarësimit në BE, NATO dhe OKB. Kjo duhet të jetë e qartë, si për qytetarët e Kosovës, po ashtu edhe për bashkësinë ndërkombëtare. Mirëpo, dua të ritheksoj fuqishëm se në rast se bashkësia ndërkombëtare, respektivisht shtetet anëtare të organizatave ndërkombëtare (BE, NATO dhe OKB), do të vazhdojnë t’i mbajnë dyert e mbyllura për shtetin e Kosovës, atëherë udhëheqësit e institucioneve dhe qytetarët tanë duhet ta mendojnë seriozisht rrugën tjetër për arritjen e qëllimit të njëjtë. Durimi ynë duhet të shpërblehet dhe jo të keqpërdoret!”, shkruan presidenti Thaçi.

Në panel me Presidentin e Malit të Zi, Milo Gjukanoviq, para një audience të zgjedhur në forumin “To Be Secure” në…

Gepostet von Hashim Thaçi am Samstag, 1. Juni 2019Skip to toolbar