Trazirat në veri/ Turqia do të dërgojë trupa në Kosovë me kërkesë të NATO-s

KOSOVA


Turqia planifikon të dërgojë trupa në Kosovë, në përgjigje të një kërkese të NATO-s për t’u bashkuar me forcën paqeruajtëse të aleancës KFOR pas trazirave në veri të Kosovës, tha Ministria e Mbrojtjes turke.

Në një deklaratë të lëshuar sot, ministria apelon për përmbajtje dhe dialog konstruktiv për zgjidhjen e krizës, pasi diçka e tillë se mund të dëmtojë sigurinë dhe stabilitetin rajonal.


“Njësia jonë (një batalion komando) është planifikuar të vendoset në  Kosovë më 4-5 qershor ,” njoftoi ministria.

Një krizë politike shpërtheu në dhunë në veri të Kosovës kur kryetarët shqiptarë morën detyrën në qytetet me shumicë serbe në rajon, duke nxitur SHBA-në dhe aleatët e saj të kritikojnë Prishtinën.

Popullsia serbe, e cila është shumicë në veri të Kosovës, bojkoti zgjedhjet e prillit, të cilat rezultuan në zgjedhjen e kryetarëve shqiptarë. Në incidentet e dhunshme të së hënës, 30 paqeruajtës dhe 52 serbë që protestonin kundër kryetarëve të komunave u plagosën.

Dhuna e shtyu NATO-n të njoftonte se do të dërgonte 700 trupa shtesë për të forcuar misionin e saj prej 4,000 trupash
Skip to toolbar