Turqia: Heshtja e botës për Gazën, ‘bashkëfajësi në gjenocid’

BOTA


Ministri i Jashtëm turk, Hakan Fidan ka shprehur shqetësim për heshtjen e botës ndaj veprimeve të Izraelit në Gaza, duke e përshkruar atë si “bashkëfajësi në gjenocid”.

“Nëse masakra në Gaza nuk ndalet, nëse zgjidhja me dy shtete nuk hyn në fuqi në Palestinë, nuk është e vështirë të parashikohet se konflikte të tilla do të përsëriten dhe do të përhapen,” paralajmëroi Fidan në një fjalim në një Organizatë të Bashkëpunimit Islamik.


forumi rinor në Stamboll, shkruan Al Jazeera. Ai bëri thirrje për një zgjidhje me dy shtete në Palestinë për të parandaluar konflikte të mëtejshme.

“Nuk ka asnjë vlerë morale, asnjë bazë ligjore ndërkombëtare në botë për referencë në konfliktet e mëvonshme,” theksoi kryediplomati turk.
Skip to toolbar