U bllokuan në Kanionin e Langaricës, zjarrfikësit shpëtojnë 23 turistët e huaj në Përmet

AKTUALITET


Dalja nga shtrati i lumit në Kanionin e Langaricës si pasojë e rreshjeve me intesitet të lartë ka shkaktuar gjatë natës bllokimin e 23 turistëve në parkimin në hyrje të Kanionit të Langaricës.

Ndërhyrja e forcave zjarrfikëse dhe policore në operacion bëri të mundur shpëtimin dhe nxjerrjen e turistëve  dhe të mjeteve  në parkun e përmbytur. Gjatë kryerjes së operacionit  të kërkim – shpëtimit, që zgjati për rreth dy orë, nuk pati asnjë të lënduar. Turistët u  evakuan dhe u transportuan me mjetet e bashkisë e të policisë për t’u strehuar në hotelet e qytetit


Turistët ishin të kombësive të ndryshme (Francezë, Gjermanë e Polakë).
Skip to toolbar