Udhëheqësi republikan McConnell kritikon thirrjen e Schumer për zgjedhje të reja në Izrael

BOTA


Udhëheqësi i GOP të Senatit të SHBA, Mitch McConnell iu përgjigj në mënyrë kritike fjalimit të liderit të shumicës në Senat, Chuck Schumer, ku ai bëri thirrje për zgjedhje të reja në Izrael këtë të enjte.

“Është groteske dhe hipokrite për amerikanët që hiperventilojnë për ndërhyrjen e huaj në demokracinë tonë të bëjnë thirrje për largimin e një lideri të zgjedhur në mënyrë demokratike të Izraelit. Kjo është e paprecedentë! Ne nuk duhet t’i trajtojmë fare demokracitë e tjera,” tha McConnell, pasi Schumer kritikoi ashpër qeverinë e kryeministrit izraelit Benjamin Netanyahu.


McConnell vazhdoi duke akuzuar Partinë Demokratike për një “problem anti-izraelit” duke thënë se “Izraeli nuk është një koloni e Amerikës, udhëheqësit e së cilës shërbejnë për kënaqësinë e partisë në pushtet në Uashington. Vetëm qytetarët e Izraelit duhet të thonë se kush drejton qeverinë e tyre”. /abcnews.al
Skip to toolbar