Urdhër-arresti për zyrtarët izraelitë/ Presidenti izraelit: Vendimi i GJNP-së forcon terroristët në botë

BOTA


Presidenti izraelit Isaac Herzog tha se vendimi i prokurorit të Gjykatës Penale Ndërkombëtare (ICC) për të kërkuar urdhra arresti për zyrtarët izraelitë për shkak të luftës në Gaza ishte tronditës dhe forcon terroristët në mbarë botën”.

“Njoftimi i prokurorit të GJNP-së është tronditës dhe tregon se deri në çfarë mase rrezikon kolapsi sistemi gjyqësor ndërkombëtar. Kjo lëvizje e njëanshme përfaqëson një hap politik të njëanshëm që trimëron terroristët në mbarë botën dhe shkel të gjitha rregullat bazë të gjykatës sipas parimit dhe normave të tjera ligjore.


Udhëheqësit e Hamasit janë diktatorë shtypës fajtorë që nisën vrasjet masive, përdhunimet masive dhe rrëmbimet masive të burrave, grave, fëmijëve dhe foshnjave.

Çdo përpjekje për të tërhequr paralele mes këtyre terroristëve mizorë dhe një qeverie të zgjedhur në mënyrë demokratike të Izraelit që punon për të përmbushur detyrën e saj për të mbrojtur qytetarët e saj tërësisht në përputhje me parimet e ligjit ndërkombëtar është skandaloze dhe nuk mund të përjashtohet nga askush.

Herzog vazhdoi duke thënë se Izraeli “pret që të gjithë liderët në botën e lirë ta dënojnë këtë hap dhe ta refuzojnë me vendosmëri”.

Netanyahu dhe Gallant akuzohen për shfarosje, shkaktim të urisë si metodë lufte, mohim të furnizimeve të ndihmave humanitare dhe shënjestrim të qëllimshëm të civilëve.

GJNP gjithashtu emëroi udhëheqësit dhe zyrtarët e Hamasit, Yahya Sinwar , Mohammed Deif dhe Ismail Haniyeh si të kërkuar për krime të shfarosjes, vrasjes, pengmarrjes, përdhunimit, sulmit seksual dhe torturës./abcnews.al
Skip to toolbar