Vdekja e 7 punonjësve humanitarë nga sulmi izraelit, Suank: Izraeli të japë shpjegime si ndodhi ngjarja

BOTA


Kryeministri i Britanisë, Rishi Sunak ka deklaruar se Izraeli duhet të shpjegojë se si u lejua të ndodhet sulmi ajror i ODF-së, ku mbetën të vrarë 7 punonjës të ndihmë në Gaza. All our thoughts are with the families of those killed in this shocking strike, including three British aid workers.

Israel must explain how this tragic incident happened and take immediate steps to protect aid workers and facilitate vital humanitarian operations in Gaza.


Në një postim në platformën X, ai shkruan se “Të gjitha mendimet tona janë me familjet e të vrarëve në këtë grevë tronditëse, duke përfshirë tre punonjës të ndihmës britanike. Izraeli duhet të shpjegojë se si ndodhi ky incident tragjik dhe të ndërmarrë hapa të menjëhershëm për të mbrojtur punonjësit e ndihmës dhe për të lehtësuar operacionet jetike humanitare në Gaza.”

Në lidhje me sulmin ushtria izraelite tha se po kryente një hetim të plotë në nivelet më të larta, për të kuptuar rrethanat e atij që e quajti një incident tragjik. /abcnews.al
Skip to toolbar