Votohet për shkarkimin e Sekretarit e parë të Sigurisë së SHBA, i pari shkarkim në 150 vjet

BOTA


Dhoma e Përfaqësuesve votoi të martën më një diferencë jashtëzakonisht të ngushtë votash,  për shkarkimin e Sekretarit të Sigurisë Kombëtare, Alejandro Mayorkas, duke e bërë atë anëtarin e parë të kabinetit që përballet me shkarkimin në gati 150 vjet.

Shumë republikanë fajësojnë zotin Mayorkas për një fluks të paprecedentë emigrantësh në kufirin SHBA-Meksikë.


Dhoma e udhëhequr nga republikanët votoi 214 pro shkarkimit dhe 213 kundër, pasi përpjekja e parë dështoi javën e kaluar. Çështja tani shkon në Senatin e udhëhequr nga Demokratët, ku ka të ngjarë të dështojë.

Presidenti Joe Biden e quajti të martën votimin një “akt flagrant të partishmërisë antikushtetuese” dhe një “marifet politik”.
Skip to toolbar