Yanis Varoufakis shpjegon pse ideja se Evropa Jugore është më e korruptuar se pjesa veriore e kontinentit është një mit

BOTA


Ish-ministri grek i financave, Yanis Varoufakis, argumenton se vendet e Europës Jugore janë akuzuar padrejtësisht i vendet më të korruptuara. Përmes një interviste ai tregon me fakte se në fakt janë pikërisht vendet e industralizuara të pjesës veriore të Europës ato që kanë dëshmuar se kanë kryer aktet më të mëdha korruptive e skandale si ai më i fundit, Qatargate.

“Grekët, italianët dhe Mesdheu janë quajtur nga vendet në veri të Europës si vendet më të korruptuara dhe ne e kemi pranuar këtë gjë. Nuk ka dyshim se ka korrupsion në Europën Jugore, po është korrupsion i përmasave të vogla. Ndërsa në veri praktikojnë korrupsionin e nivelit të lartë. Ja disa shembuj: “Siemens”, 20 vjet më parë. Ishte FBI që zbuloi se në këtë megaskandal u përfshinë qindra në mos mijëra politikanë në Europë. E njëjta gjë me Novartis, Volksëagen, Audi, Mercedes Benz me “Dieselgate”. Ne nuk e kemi këtë teknologji,” shprehet Yanis Varoufakis.


https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?creatorScreenName=Lexoal&dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=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&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1616380907262287873&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fwww.lexo.al%2F2023%2F01%2Fvideo-yanis-varoufakis-shpjegon-pse-ideja-se-evropa-jugore-eshte-me-e-korruptuar-se-pjesa-veriore-e-kontinentit-eshte-nje-mit%2F&sessionId=dcccd0a741ab33b70dbd0899926bc56bbd84cf73&siteScreenName=Lexoal&theme=light&widgetsVersion=2b959255e8896%3A1673658205745&width=550px
Skip to toolbar