Zaloshnja: Mazhoranca stabël, opozita në rënie

AKTUALITET


Nga Eduard Zaloshnja


Në shkurt, kur opozita e bashkuar (PD+LSI+PDIU+PR+PBDNJ+PAA+ të tjera) filloi protestat dhe deklaroi se do të bojkotonte Kuvendin dhe do të pengonte zhvillimin e zgjedhjeve me Ramën kryeministër, kuotat e saj u rritën në sondazhe të ndryshme.

Kështu nga një sondazh i përmuajshëm që zhvilloj për një revistë që botohet në anglisht këtu në Tiranë, më rezultoi se opozita e bashkuar kishte përafërsisht 740 mijë vota në shkurt. Ndërsa PS-ja dhe partitë satelite të saj (PSD+PDS+ të tjera) kishin vetëm 705 mijë vota.

Por zgjedhjet nuk u penguan dot nga opozita, dhe tani bashkiakët e rinj po shkojnë një nga një në zyrat e tyre.

Dhe ç’ka ndodhur me kuotat e opozitës? Kanë rënë ndjeshëm… Siç ilustrohet në grafikun shoqërues, opozita e bashkuar ka pësuar një rënie prej 100 mijë votash nga shkurti në gusht. Ndërsa PS-ja dhe partitë satelite të saj janë në kuotën e 715 mijë votave.