Zgjedhjet e 14 majit, ambasadorja e SHBA-së dhe BE-së takim me Celibashin

Më të fundit


Ambasadorja e BE, Christiane Hohmann dhe ambasadorja SHBA, Yuri Kim zhvilluan të mërkurën një takim në KQZ me komisionerin shtetëror të zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi.

Takim vjen pak ditë para nisjes zyrtare të fushatës elektorale për zgjedhjet vendore të 14 majit.


Takimi në zyrat e KQZ vjen ditën kur Celibashi do të nisë miratimin e kandidatëve për kryebashkiakë të propozuar nga partitë politike.

Ndërkohë një ditë më parë, Yuri Kim në një intervistë për Zërin e Amerikës tha se personat e shpallur “non grata” nuk duhet të marrin pjesë në zgjedhje.


Sipas saj, peronat e sanksionuar për korrupsion nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës nuk mund të luftojnë korrupsionin.
Skip to toolbar