Zgjerimi i BE, Varhelyi: Nëse Këshilli dëshiron ta realizojë, ky është një lajm i mirëpritur

Më të fundit


Komisioneri Evropian për Fqinjësinë dhe Zgjerimin, Olivér Várhelyi, këtë të enjte ka reaguar ndaj propozimit të Presidentit të Këshillit Evropian, Charles Michel, se BE dhe vendet kandidate duhet të jenë gati për zgjerim deri në vitin 2030.

Varhelyi në një deklaratë për mediat ka thënë se ky është një lajm i mirëpritur dhe ka theksuar se është gjithmonë i gatshëm të bëjë çdo lloj propozimi që do të ndihmonte në zgjerimin e BE-së.


Ajo që unë mendoj është se nëse ky është një mesazh nga Këshilli që Këshilli dëshiron të angazhohet më në fund dhe të bëjë një hap të madh për të realizuar zgjerimin, ky është një lajm i mirëpritur. Nuk mendoj se bëhet fjalë për data. Unë mendoj se është më shumë një çështje vullneti, dhe gjithashtu çështje e dorëzimit; dorëzim në anën e BE-së, por edhe dorëzim nga ana e vendeve tona partnere në Ballkanin Perëndimor apo tre vendeve të tjera kandidate”, tha Komisioneri.

Gjithashtu Varhelyi kujtoi se Komisioni është i gatshëm të bëjë çdo propozim për të arritur atje, gjë që do të shihet tashmë në tetor kur do të dëshirojë të vendosë propozime thelbësore duke përfshirë Planin e Rritjes, të cilin presidentja Ursula von der Leyen e ka shpjeguar tashmë në Bratislavë.
Skip to toolbar