Zgjidhja e krizës, Basha: PPE kërkon të ulemi për dialog me Ramën

AKTUALITET


Kreu i Partisë Demokratike Lulzim Basha shprehet se Shqipëria dhe shqiptarët kanë mbështetjen e fortë të drejtuesve të BE-së dhe kryetarëve të shteteve dhe qeverive anëtare. Sipas tij, gjatë takimeve që zhvilloi në Kongresin e Partive Popullore Europiane, i është komunikuar mbështetja nga drejtues të partive simotra të PD në Europë. Duke cituar rezolutën e miratuar nga PPE, ku shprehet mbështetja për hapjen e negociatave, Basha shprehet se Shqipëria duhet të përmbushë detyrimet, duke nisur nga zgjidhja e krizës.

Kryedemokrati shprehet se “Partia Popullore Europiane nxit partinë në pushtet dhe opozitën në Shqipëri të ndërmarrin të gjitha përpjekjet për të tejkaluar menjëherë këtë krizë të thellë politike përmes dialogut dhe miratimin konsensual nga partitë politike, të një reforme elektorale në përputhje me rekomandimet e OSBE-ODIHR që shtron rrugën drejt zgjedhjeve të lira dhe të ndershme”, thotë Basha.


Më tej, kryedemokrati citon disa pjesë të tjera të rezolutës së PPE, që në thelb janë kushtet e Bundestagut gjerman për procesin e hapjes së negociatave, duke nisur hetimi për blerjen e votave, te ngritja e Gjykatës Kushtetuese, Gjykatës së Lartë e deri te dënimin e personave me rekorde kriminale, prfshirë dhe ata që ushtrojnë funksione publike. Në fund, Basha thekson se: “PPE demonstron mbështetjen e qartë  për integrimin europian të Shqipërisë dhe bën thirrje për zgjidhjen e krizës së rëndë politike e cila sa vjen e po thellohet me shumë”.
Skip to toolbar