Zjarri shkatërron kishën historike në Toronto

BOTA


Një kishë historike në Toronto është shkatërruar si pasojë e rënies së një zjarri. “Ndërtesa është shkatërruar plotësisht, si dhe të gjitha veprat e artit,”tha zëvendës shefi i zjarrfikësve Jim Jessop, duke shtuar se ishte shumë herët për të përcaktuar shkakun e zjarrit.

Ndër veprat brenda kishës ishin 20 që përshkruanin jetën e Jezusit dhe të krijuara nga një grup i mirënjohur i piktorëve impresionistë kanadezë.

Grupi njihet për riformësimin dramatik të mënyrës se si kanadezët e kuptuan dhe e perceptuan shkretëtirën e madhe të vendit. Në dekadat e fundit, veprat e tyre janë bërë ndër më të kërkuarat në vend.

Sarah Basnett, profesoreshë e historisë së artit në Universitetin e Ontarios Perëndimore, tha se muralet u krijuan si pjesë e një lloj lëvizjeje kundër prodhimit masiv dhe në favor të unikes, të bukurës, të punuara me dorë që u mishërua në këtë kishë të veçantë në Toronto. Kisha është ndërtuar në fillim të viteve 1900. /abcnews.alSkip to toolbar