Zyrtari i DASH jep dorëheqjen, për trajtimin jo të duhur të konfliktit Izrael-Hamas nga administrata e Biden

BOTA


Një zyrtar i Departamentit të Shtetit ka dhënë dorëheqjen nga agjencia, për qasjen e administratës Biden ndaj konfliktit të vazhdueshëm midis Izraelit dhe Hamasit, njoftoi zyrtari të mërkurën në LinkedIn.

Josh Paul, i cili tha se ka punuar në Byronë e Çështjeve Politiko-Ushtarake për më shumë se 11 vjet, tha në postimin e tij në LinkedIn se ai dha dorëheqjen “për shkak të një mosmarrëveshjeje politike në lidhje me ndihmën tonë të vazhdueshme vdekjeprurëse për Izraelin”.


“Më lejoni të jem i qartë,” shkroi Pali. “Sulmi i Hamasit ndaj Izraelit nuk ishte thjesht një monstruozitet; ishte një monstruozitet përbindësish. Unë gjithashtu besoj se përshkallëzimi i mundshëm nga grupet e lidhura me Iranin si Hezbollah, ose nga vetë Irani, do të ishte një shfrytëzim i mëtejshëm cinik i tragjedisë ekzistuese”.

Po ashtu, ai shtoi se beson se përgjigja që po merr Izraeli, dhe bashkë me të edhe mbështetja amerikane si për atë përgjigje, ashtu edhe për status quo-në e pushtimit, vetëm sa do të çojë në vuajtje gjithnjë e më të thella si për izraelitët ashtu edhe për popullin palestinez – dhe nuk është në interesin afatgjatë të Amerikës.

“Përgjigja e kësaj administrate – dhe pjesa më e madhe e Kongresit gjithashtu – është një reagim impulsiv i ndërtuar mbi paragjykimet e konfirmimit, komoditetin politik, falimentimin intelektual dhe inercinë burokratike”, vijon Paul. “Kjo do të thotë, është jashtëzakonisht zhgënjyese dhe krejtësisht jo befasuese. Dekada të së njëjtës qasje kanë treguar se siguria për paqe nuk çon as në siguri, as në paqe. Fakti është se mbështetja e verbër për njërën palë është shkatërruese në terma afatgjatë për interesat e njerëzve në të dyja palët.”

Paul tha se ai nuk mund të punojë për të mbështetur një sërë vendimesh politike që përfshijnë dërgimin e armëve, të cilat ai beson se janë “shkurtërpamëse, shkatërruese, të padrejta dhe kontradiktore me vetë vlerat që ne përqafojmë publikisht”.

Zëdhënësi i Departamentit të Shtetit, Matt Miller, vuri në dukje ndërkaq se agjencia vlerëson që punonjësit kanë besime “të ndryshme”.

“Ne e kuptojmë, presim, vlerësojmë që njerëz të ndryshëm që punojnë në këtë departament kanë bindje të ndryshme politike, kanë bindje të ndryshme personale, kanë besime të ndryshme për atë që duhet të jetë politika e Shteteve të Bashkuara”, tha të enjten Miller.
Skip to toolbar