Meta, kritika qeverisë për gjendjen e romëve

Presidenti Ilir Meta në Ditën Ndërkombëtare të romëve ka adresuar kritika ndaj qeverisë për gjendjen e këtij komuniteti. Meta shkruan në facebook se ky komunitet ende nuk është integruar në shoqërinë shqiptare dhe mungon mbështetja e institucioneve.

“Edhe këtë vit, 8 Prilli, Dita Ndërkombëtare e Romëve, e gjen këtë komunitet jo të mirëintegruar në shoqërinë shqiptare. Arsimimi, strehimi, punësimi e përkrahja sociale mbeten ende sfida reale, që romët nuk mund t’i kapërcejnë pa mbështetjen e institucioneve dhe shoqërisë. Me emocion kujtoj takimin e pak javëve më parë në Korçë me disa nëna rome, të cilat më shprehën një mori problemesh, që jam i bindur se i kanë edhe shumë nga romët e Shqipërisë. Kërkesat miniminaliste dhe shqetësimet e tyre, ishin tronditëse për një shoqëri të këtij shekulli. Pa shumë premtime e nisma që mbesin në letër, mos humbet më kohë për të ndryshuar vërtet situatën e rëndë sociale dhe ekonomike të komunitetit rom”, shkruan presidenti Meta në facebook.

Skip to toolbar