Anijet me ndihma nisen nga Qipro drejt Gazës

BOTA


Tri anije janë larguar nga një port në Qipro me 400 tonë ushqime dhe furnizime të tjera për Gazën, përderisa po rriten shqetësimet për nivelin e urisë në territorin palestinez.

World Central Kitchen tha se anijet po bartin oriz, pasta, miell, perime të konservuara dhe proteina, nga të cilat mund të përgatiten mbi 1 milion vakte ushqimore. Po ashtu, në dërgesa ka edhe hurma, që tradicionalisht konsumohen për iftar gjatë Muajit të shenjtë të Ramazanit.


Më herët gjatë këtij muaji, anija e Open Arms ishte e para që kaloi përmes kësaj rruge detare drejt Gazës, ku dërgoi mbi 200 tonë ushqime, ujë dhe ndihmë tjetër.

Kombet e Bashkuara dhe partnerët kanë paralajmëruar se uria mund të prek pjesën e shkatërruar, të izoluar të veriut të Gazës gjatë këtij muaji.

Zyrtarët humanitarë kanë thënë se dërgesat nga deti dhe ajri nuk janë të mjaftueshme dhe se Izraeli duhet të lejojë që më shumë ndihmë të hyjë përmes rrugëve tokësore.
Skip to toolbar