Charles Michel anulon takimin me eurodeputetët për shkak të një problemi shëndetësor

BOTA


Vendimi i Charles Michel për të kandiduarnë zgjedhjet europiane ka shqetësuar disa eurodeputetë. Ndaj një çështje e tillë pritej të diskutohej sot në një takim mes tyre.

Megjithatë, presidenti i Këshillit Europian nuk do të marrë pjesë në Strasburg për shkak të problemi shëndetësor. Përfaqësuesi i tij u konfirmoi pak kohë më parë korrespondentëve në Bruksel se vuan nga lumbago dhe se dje mezi fliste për shkak të dhimbjeve.


Sipas mjekut ai nuk duhet të lëvizë shumë dhe takimet e tij do të organizohen në përputhje me situatën e tij.

Udhëzimet e mjekut janë që të kufizohen lëvizjet e tij, tha ai dhe shtoi se orari i tij Për këtë arsye, presidenti në fillim të shkurtit do t’i paraqesë Parlamentit Europian konkluzionet e Këshillit Europian të dhjetorit dhe 1 shkurtit, theksoi përfaqësuesi i tij.

Sëmundja ose jo e Charles Michel sigurisht që e lë të qetë Presidenten e Komisionit Ursula von der Leyen për t’u shpjeguar eurodeputetëve se çfarë po ndodh me Hungarinë, cilat janë planet e BE-së për të shmangur një veto të re nga Orban në Këshillin e ardhshëm Europian apo dhe planet në rast se kryeministri hungarez këmbëngul në “bllokimin” e paketës prej 50 miliardë dollarësh për Ukrainën.
Skip to toolbar