Facebook do të lançojë kripto-valutën GlobalCoin

Më të fundit


Facebook po finalizon planet për të lançuar vitin tjetër kripto-valutën e vet, të quajtur “GlobalCoin”. Fillimisht, GlobalCoin do të lançohet në rreth 12 vende në tremujorin e parë përpara se të vijë më vonë në tregje të tjera. Para se kompania të lançojë produktin e vet, planifikon të testojë atë deri në fund të këtij viti. Me GlobalCoin, Facebook shpreson se mund të bëjë dërgimin e parave në mënyrë të përballueshme dhe të sigurtë.

Përveç kësaj, po punon me firmat si Western Union për të lidhur edhe ata njerëz që nuk kanë një llogari bankare.


Facebook ka folur tashmë me Thesarin e Shteteve të Bashkuara në mënyrë që të përpunojë procesin e kontrollit të ID në mënyrë që të kufizojë pastrimin e parave dhe Mark Zuckerberg takoi gjithashtu guvernatorin e Bankës së Anglisë, Mark Carney, për të diskutuar mbi mundësitë dhe rreziqet që kanë të bëjnë me zhvillimin e një kripto-valute.

Një nga kritikat më të mëdha të kripto-monedhave që shumica e njerëzve kanë, është tendenca e tyre për t u luhatur në vlerë.

Në një përpjekje për të ndaluar këtë, spekulohet se Facebook po kërkon të lidhë kripto-valutën e tyre me valuta të tjera të sigurta, si dollari amerikan, euro dhe jeni japonez.
Skip to toolbar