Harroje azilin, Franca kthen 50 shqiptarë

Më të fundit


Franca nuk pranon azilkërkues nga Shqipëria. Gjatë orëve të fundit janë kthyer 50 shqiptarë që janë dëbuar nga ky shtet pasi kanë kërkuar azil.

Shqipëria konsiderohet si vend i sigurt nga Franca dhe në bazë të marrëveshjes së nënshkruar me qeverinë tonë, nuk do të pranojë asnjë azilkërkues.


Zëvendës ministrja e Brendshme Rovena Voda është shprehur se kërkesa për azil nga shqiptarët është një hap i gabuar që i kufizon ata në udhëtimet të tjera drejt vendeve të BE-së.

“Udhëtimi në këto vende me qëllimin për të kërkuar azil, jo vetëm që është një kosto e madhe për qytetarët shqiptarë, por është një hap i gabuar, është një hap që kushton dhe jo vetëm shpenzon, por do t’i kufizojë këta shtetas edhe në udhëtime të tjera drejt vendeve të BE-së.

Unë dëshiroj të kujtoj që Shqipëria është një vend i sigurt, pra është në listën e vendeve të sigurta dhe qytetarët shqiptarë nuk mund të përfitojnë azil në vendet e BE-së”, është shprehur zv.ministrja Voda.
Skip to toolbar