Ish-presidenti i Bankës Evropiane të Investimeve nën hetim për korrupsion dhe përvetësim

BOTA


Werner Heuer, ish-presidenti i Bankës Evropiane të Investimeve (EIB), është objektivi i një hetimi për korrupsion dhe abuzim me ndikimin, si dhe përvetësim të fondeve të BE-së, akuza që ai i ka cilësuar si absurde.

Zyra e Prokurorit Publik Evropian (EPPO), e cila heton rastet e keqpërdorimit të fondeve të BE-së, njoftoi të hënën hapjen e hetimit, duke thënë se EIB, krahu huadhënës i Bashkimit Evropian, kishte pranuar kërkesën e EPPO për heqjen e imunitetit të dy ish-punonjës të saj dhe për të kryer një hetim në zyrat e saj.

Heuer, 72 vjeç, i cili ishte president i EIB midis 2012 dhe 2023, nuk u emërua nga zyra e prokurorit, por ai lëshoi një deklaratë përmes avokatëve të tij duke thënë se ai është një nga ata që po hetohen.

Ai pretendoi se hetimi ka të bëjë me një kompensim të paguar për një punonjës tjetër të EIB, të cilin ai e kishte nënshkruar kur ishte president pas “rekomandimit të departamentit përkatës dhe sekretarit të përgjithshëm të BEI”./abcnews.alSkip to toolbar