“Kthesa” e opozitës, taktikë apo imponim? Nazarko: Ja kush ka ndikuar në “zbutjen” e qëndrimeve të saj

Më të fundit


TIRANË– Analisti i njohur Mentor Nazarko, i ftuar në emisionin “Real Story” komentoi zhvillimet e fundit politike dhe sinjalet për rikthimin e Parlamentit në normalitet të plotë. Ai shprehet se kjo zbutje e qëndrimit të opozitës dhe tërheqja e saj nga veprimet destruktive, më tepër duket se janë një imponim, që vjen nga partnerët ndërkombëtarë.

Më tej, Nazarko shtoi se opozita e ka kuptuar tashmë se veprimet e saj të zhurmës dhe kaosit nuk e çojnë askund dhe nuk i jep peshë politike.


“Mendoj se ky ngjan një zhvillim i përcaktuar dhe i imponuar në mos nga shumica, po nga parterët ndërkombëtar. Ata duan që në komunikimin ndërpartiak, opozitën ta përfaqësojnë interlekutorë që janë të pranueshëm për shumicën. E dyta, ka zëra për negociata të fshehta, jo publike sigurisht dhe këto ngjajnë të besueshme, pra janë pjesë në këtë zhvillimi zinxhirësh, që nis me ndryshimin e nënkryetarëve, por ama të cilat nuk i japin besueshmëri alternativës që përfaqësohet nga Berisha.

Janë zhvillime të mirëpritura, për çfarë arsyesh?

Ajo që po bën opozita sot, e them opozita, sepse është një eufemizëm për t’i përmbledhur në një etiketë të gjitha rrymat e saj, janë veprime të dëshpëruara. Edhe mendjet e arsyeshme dhe ato të paarsyeshëm janë të vetëdijshëm se veprimet e tyre nuk sjellin asnjë ndryshim pozitiv dhe në këtë kuptim nëse arrin të dalin nga zhytja dhe nga mbytja, ky është një lloj zhvillimi”, tha ai./ abcnews.al
Skip to toolbar