“Kurti pranoi propozimin e BE”, Rama: Serbia të bëjë të njëjtën gjë!

KOSOVA


Kryeministri Edi Rama shprehet optimist për pranimin e propozimit të BE, nga kryeministri i Kosovës. Ai shkruan se është më mirë vonë se kurrë dhe ky vendim e lartëson shtetin e Kosovës.

“Populli i mençur shqiptar dhe jo vetëm ai, meqë ra fjala, thotë “më mirë vonë se kurrë”. Nuk mund ta fsheh kënaqësinë që lidershipi i Kosovës më në fund bëri thirrjen e duhur në takimin e djeshëm në Bruksel! Kosova është në një vend shumë më të mirë sot duke pranuar me mençuri propozimin e BE-së më 21 tetor – një hap shumë domethënës përpara”, shkruan ai.


Rama bën thirrje që edhe shteti serb të reagojë dhe të pranojë propozimin e perëndimorëve.

“Është koha që edhe Serbia të bëjë të njëjtën gjë. Çdo gjë që është pranuar dhe rënë dakord duhet të zbatohet pa asnjë vonesë. Unë u bëj thirrje partnerëve tanë perëndimorë që të ruajnë këtë vrull dhe të shtyjnë përpara drejt një përparimi përfundimtar”, thekson ai.

Kryeministri kërkon që e shkuara politike mes dy vendeve të tejkalohet dhe të mbizotërojë paqja.

“Mjaft me shikimin e gishtit ndërsa gishti tregon hënën. Mjaft me të njëjtat gërmadha të vjetra dhe të rrezikshme. Mjaft me shmangien e paqes dhe kënaqjen me fantazmat e së kaluarës për hir të politikës së brendshme të imët. Shikoni se çfarë ndodh me ata që shmangin paqen dhe përfshihen në lojëra me shumën zero. Ne kemi nevojë për paqe, stabilitet dhe bashkëpunim në fqinjësinë tonë. Bëj paqe, për hir të Zotit, dhe vazhdo”, përfundon ai.
Skip to toolbar